søndag 29. november 2009

Thanksgiving!

I USA blir Thanksgiving feiret den fjerde torsdagen i November, og høytiden varer fra torsdag til søndag. Den aller første høsttakkefesten ble feiret allerede i 1621, da avlingstips fra Indianerne forhindret sultedød for Pilgrimmene, men det var først i 1863 at Abraham Lincoln innførte Thanksgiving som nasjonal fridag. Det er vanlig å takke for høstens avlinger og livets gaver under den middagen, som består av kalkun, stuffing, saus, søtpoteter, mais i fløte, boller med mer, og gresskarpai til dessert.

Jeg ble invitert til Thanksgiving-middag av en venninne på svømmelaget, Kendall Neely, allerede under treningsleiren i september. Onsdag etter morgentrening satte vi oss i bilen og kjørte til hennes hjemby, Oxnard, ca. 1 time unna Santa Barbara. Foreldrene var ute på handel når vi ankom huset, og det var bare broren hennes, Cameron, som var hjemme. Vi tre kjørte ned til stranden der kjæresten til Kendall, Erik, bor for å hilse på han. Han hadde den kuleste kakaduen ved navn Elvis! Elvis kunne bæsje på kommando, danse, og leke kaste-leken med en penn. Mens Cameron og Erik dro ned til stranden for å surfe dro jeg og Kendall til In n' Out Burger for å kjøpe lunsj. Alle her snakker om at In n' Out burgers har de beste hamburgerne, så Kendall mente det var på tide at jeg fikk smake en. De var ganske gode, spesielt animal style french fries, men det blir ikke yndlingsretten min likevel.

Vi tok med lunsj tilbake til guttene, og dro for å hilse på Erik sine foreldre, Brita og Allan. Brita er nemlig fra Norge, nærmere bestemt Sarpsborg. Hun kom til USA under 2. verdenskrig da hun var 16 år, og møtte Allan på båten på vei over. Hun har bodd i USA siden, men snakket flytende norsk enda. Jeg og Brita bablet i vei på norsk, mens Kendall og Cameron såg ganske forvirret ut. Erik forsod en del av det vi sa, og slang inn en engelsk kommentar innimellom. Han kan ikke snakke norsk, men forstår noe. Brita har gitt ungene sine norske navn: Monika, Rolf, Erik og en til som jeg ikke husker. De hett Bjørn til etternavn, men endret det til Bear :)

Senere på dagen fikk jeg møte Kendall sine foreldre, Sheri og Jack, i tillegg til Sheri sine foreldre, Julie og Joe. Alle sammen var kjempehyggelige, og jeg måtte svare på masse spørsmål om Norge. De forklarte også hva de serverte til middag på Thanksgiving, og vi prøvde å finne ut om sausen de brukte på kalkunen, gravy, var det samme som brun saus. Alle hjalp til i forberedelsene før den store dagen, som var alt fra dekking av bord til matlaging. Jeg og Kendall lagde Creme Brulé, og vi var ganske flinke synes jeg :) Vi lagde vertfall 24 skåler med creme brulé.

Torsdag gikk med til forberedelser av kalkun med tilbehør, før gjestene ankom mellom ett og to. Det var mange navn og ansikt for meg å huske, for hele slekten var invitert. Jeg, Kendall og Erik stakk av fra alt maset og spilte basketball med de yngste i hagen. Klokken 4 var det tid for middag, og endelig fikk jeg smake en ekte Thanksgiving middag. Det var kjempegodt, og jeg skulle ønske jeg hadde større mage så jeg kunne spise mer. Stuffingen var kjempegod (og usunn), og vi fikk til og med 2 valg: Bestefar Joe's eller pappa Jack's. Ellers var det Julie's gravy, Tante Lisa's aspargesmix, Sheri's cream corn, søtpotetstappe, Kendall's potetstappe, Jack's kalkun, osv. Til dessert (som det ikke var så mye plass til) hadde vi creme brulé, gresskarpai, pekanpai, brownies, cookies og gresskarbrød. Alle gikk til sengs tidlig den dagen for vi var så mette.

Fredag blir kalt "Black Friday", for da er det salg i alle butikker. Jeg, Kendall, Sheri, Joe og Julie dro til The Oaks Mall, der vi fikk unnagjort litt juleshopping. Julie skulle få seg Mac, og Kendall fikk seg iPhone. Det var mye salg overalt, og jeg skulle ønske jeg hadde litt mer å rutte med. Dagen ble avsluttet med kino-tur der jeg, Erik og Kendall såg "Fantastic Mr. Fox". Den var bra, ganske morsom og søt i tillegg :)

Lørdag morgen var det tid for å reise hjem til SB pga trening klokken 2. Men - det var ikke endelig farvel for lørdag kveld var det Cameron's Casino Royal bursdagsfest, så vi kom tilbake. Den kan jeg skrive om senere ;)














1 kommentar:

  1. Hei! Thanksgiving er virkelig en tradisjon vi burde innføre her hjemme også! Du må bare fortsette og skrive på bloggen, for jeg leser! Selvom jeg ikke kommenterer hver gang, så liker jeg å høre om hvordan du har det.
    Savener deg også <3

    SvarSlett