torsdag 3. september 2009

Amerikansk Drikkekultur

Amerikanere vet virkelig hvordan en fest skal gjøres gøy og sosial. De har drikkeleker. I dag fikk jeg oppleve hvordan huspartyene i Isla Vista er, og jeg har fått hilse på veldig mange på svømmelaget. Det er så koselig at bor like i nærheten, og man kan bare "poppe" in der man vil. 

Den første plassen vi var fikk jeg lære drikkelek nr. 1: den fikk ut på at var to på hvert lag, og lagene satt på hver sin side av et bordtennisbord. Foran hver person skal et glass fylt med øl stå. Det er om og gjort å kaste en terning i en høy bue (så nært taket som mulig) opp i luften og treffe motstandernes ølglass. Dersom de klarer det må motstanderne drikke opp hele glasset. Dersom terningen treffer bordet og spretter videre, må motstanderne prøve å fange terningen før den treffer gulvet. Hvis de ikke klarer å fange den må de drikke 1/3 av glasset. Man teller poeng, og de som kommer først til 7 poeng har vunnet, men de må vinne med 2 poeng, så dersom det andre laget har 6 poeng, må de spille til de leder med 2 poeng. 

Vi forflyttet oss videre til neste hus, og der prøvde jeg å lære drikkelek nr.2 (den var ganske avansert, og jeg skjønte ikke alt selv om jeg fulgte nøye med): Alle som deltar sitter i en ring, og man har en "usynlig ball" som kan kaster rundt i ringen. Den første som begynner må serve ballen og han med albuen mot en av personene i ringen samtidig som han har øyekontakt med den personen. Man har ulike tegn for å sende ballen videre, som f.eks at når man peker med pekefingeren mot tinningen, da sendes ballen videre til personen ved siden av i den retningen som fingeren peker. Dersom man slår seg på høyre kne blir ballen sendt mot høyre, to personer bort. Hvis man vil sende ballen tilbake til personen den kom fra trekker man på skuldrene (tror jeg, eller nikker). Dersom man gjør en tabbe må man drikke et glass med øl, og dersom samme personen gjør en tabbe til begynner alle i ringen å vifte med langefinger og pekefinger samtidig som de sier noe, og han må selvfølgelig drikke et glass med øl. Hvis det senere skjer en tredje gang begynner folk å synge en spesiel sang, og han må drikke hele tiden helt til sangen er ferdig. 

Den 3. drikkeleken mye lettere. Man er to lag, og hvert lag står på hver sin langside av bordet. Alle har vært sitt glass foran seg som er fylt opp kanskje sånn 1/5 (ikke så veldig mye). Alle tar opp glasset og skåler med personen foran seg på motsatt lag før de setter ned igjen glasset. Når alle er klare starter de to på den ene enden (på hver sin side av bordet) samtidig med å drikke opp innholdet i glasset sitt før de setter ned igjen glasset på kanten av bordet (slik at ca. halvparten av bunnen på glasset står utenfor bordkanten), og prøver å vippe glasset rundt med langfingeren slik at det lander på opp ned på bordet. Man må prøve helt til man klarer det, og i det sekundet den ene klarer det begynner personen ved siden av på samme lag og drikke opp innholdet i glasset, osv. Det er om og gjort å være det første laget som fullfører kjeden på sin side av bordet. Taperene må da utføre en straff, som f.eks å drikke et glass med øl. 

Og ja, det er slik vi ser det på film, med øltønne (så man får gratis øl) og blåe eller røde plastikk-kopper. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar